ZycieStolicy.com.pl

Pierwsze festiwale kulinarne i zloty foodtrucków w Warszawie. Gdzie się odbędą?

Od ponad roku tęsknimy za obiadami w restauracji, czy wydarzeniami kulturalnymi. Jak się okazuje coraz więcej imprez zaczyna powracać na mapę Warszawy. Między innymi są to wydarzenia kulinarne, takie jak Festiwal Lodów i Czekolady czy zlot foodtrucków. 

Na Pradze Południe odbędzie się kolejna edycja festiwalu, który w jednym miejscu skupi wielu fanów dobrego jedzenia.  Na Gocławski Festiwal Streetfood’u będziecie mogli wybrać się 23, 24 i 25 kwietnia. Wszystkie łasuchy – i nie tylko – spotkają się przy pływalni „Wodnik”. Organizatorzy zapewniają, że pojawią foodtrucki serwujące dania z kuchni z całego świata. Nie zabraknie również bezpiecznej strefy chillout. Wstęp jest darmowy. Godziny otwarcia: piątek: 15-20 sobota: 12-20 niedziela: 12-19

Ponad to, Hala Gwardii zamieni się w raj dla łasuchów. Przez trzy dni, od 23 do 25 kwietnia, odbywać się będzie Festiwal Czekolady i Lodów. Na wszystkich gości czekać będą dziesiątki stoisk ze słodkościami, wypiekami i akcesoriami w samym centrum Warszawy. Wstęp na wydarzenie będzie darmowy. Organizatorzy postanowili rozłożyć festiwal w czasie a dokładniej na 3 dni, by uniknąć tłumów, które w czasach pandemii nie są wskazane.

Lotny festiwal Piwa. Po raz pierwszy Warszawski Lotny Festiwal zawitał do stolicy w 2019 roku. Po rocznej przerwie, która wynikała z ograniczeń związanych z pandemią, wydarzenie powraca. 2. edycja odbędzie się 28, 29 i 30 maja. Na placu przy PGE Narodowym czekać na was będzie wielkie święto dla fanów piwa. Przez trzy dni pojawi się mnóstwo stoisk z piwami rzemieślniczymi.

W pierwszy weekend czerwca Centrum Praskie Koneser zamieni się w lodową krainę. Wszystko za sprawą festiwalu Zmarzlina. Wydarzenie odbędzie się 5 oraz 6 czerwca i – jak zapewniają organizatorzy – jest to najbardziej lodowa impreza pod słońcem.

5 i 6 czerwca, również w Centrum Praskim Koneser odbędzie się niezwykle aromatyczny i pełen intrygujących smaków Festiwal Herbaty i Kombuchy. W pierwszy weekend czerwca herbaciane stoiska zawładną przestrzenią placu Konesera. Podczas wydarzenia będzie można odkryć najbardziej fascynujące historie herbaty i kombuchy, poznać różnorodność ich smaków, aromatów oraz barw. Wstęp dla wszystkich zainteresowanych będzie darmowy.

Niemcy: Dla Polaków praca przy zbiorach szparagów nie jest już opłacalna

FESTIWAL KULINARNY, IMPREZY, ZLOT FOODTRUCKÓW, STREETFOD, HALA GWARDII, CENTRUM PRASKIE KONESER

3647119389464885835 n

Exit mobile version